پایان نامه بررسی عوامل مؤثر بر ارزیابی روشهای تأمین مالی
.
معایب ناشی از استقراض
-
- افزایش تغییر پذیری سود هر سهم ، حتی وقتی که از مقدار خیلی کمی بدهی استفاده شده است ، دیده می شود و تغییر پذیری با افزایش بدهی ، افزایش مییابد .
- استفاده از بدهی این موقعیت را بوجود می آورد که وام دهندگان محدودیتهایی را بر عملیات شرکت وضع نمایند .
- استفاده از بدهی ریسک ورشکستگی را بالا می برد .
- ریسک ورشکستگی ، مشتریان را از خرید و شرایط شرکت به فروش محصولاتش با تخفیف دلسرد می کند .
- ریسک ورشکستگی ، عرضه کنندگان را از وارد کردن بلند مدت مواد اولیه به شرکت دلسرد می کند .
- اگر ریسک بالای ورشکستگی شرکت اعلام شده باشد ، کنترل سراسر شرکت از دست می رود[۱] . ( سید نژاد فهیم ،۱۳۸۱،ص ۲۲-۳۶)۱۲
۱۲–۲ . عوامل مؤثر بر ارزیابی روش های تأمین مالی
چارچوب متداول برای تحلیل روش های مختلف تأمین مالی معمولاً بر عوامل مشروح زیر مبتنی است که به مجموعه این عوامل FRICTO (اقتباس از حروف اول کلمات مربوطه) می گویند :
- قابلیت انعطاف[۲]
- مخاطره[۳]
- سود [۴]
- کنترل[۵]
- زمانبندی[۶]
- سایر عوامل
عامل قابلیت انعطاف ، به تأثیر تصمیمات جاری تأمین مالی بر روش های مختلف تأمین مالی در دسترس در دوره های آتی اشاره دارد . استفاده از یک روش تأمین مالی مشخص در زمان حاضر ممکن است روش های تأمین مالی قابل استفاده در زمان های آینده را محدود کند . مثلاً استفاده از یک فقره تصمیمات مالی در حال حاضر می تواند محدودیتهایی را از لحاظ استقراض مجدد در سالهای آینده بر واحد انتفاعی تحمیل و آن را ناگزیر کند تا به منظور تأمین وجوه مورد نیاز ، روش انتشار سهام ممتاز یا سهام مادر را مورد استفاده قرار دهد . به این ترتیب ، چنانچه واحد انتفاعی در سال آینده تأمین مالی از منابع خارجی را انتظار داشته باشد ، تصمیم مربوط در حال حاضر بجای انتخاب «بین استقراض» و «انتشار سهام» انتخاب بین «استقراض در حال حاضر و انتشار سهام در سال آینده» از یک سو و «انتشار سهام در حال حاضر و استقراض در سال آینده» از سوی دیگر خواهد بود . واحدهای انتفاعی علاوه بر نیازمندیهای پولی ، برای تأمین مالی پروژه های سرمایه ای مورد انتظار ، به دراختیار داشتن منابع احتیاطی تأمین مالی (ظرفیت استقراض) نیز اهمیت می دهند تا بتوانند به موقع از مزایای فرصتهای غیر منتظره بهره مند شوند یا در مقابل زیانهای غیر مترقبه پایداری کنند .
[۱] Petroff , 2001
[۲] flexibility
[۳] Risk
[۴] Income
[۵] Control
[۶] Timing
سوالات یا اهداف پایان نامه :
.اهداف تحقیق
هدف اصلی از این تحقیق در وحله اول بررسی ارتباط بین متغیر های کلان اقتصادی از جمله نرخ دلار ، نرخ نقدینگی ، نرخ سود بانکی و نرخ تورم با ساختار سرمایه یا همان اهرم مالی که میزان نسبت بدهی به دارایی ها در شرکت های پذیرفته شده در بازار سرمایه ایران است ، در ضمن به بررسی میزان تاثیر این متغیر های بر تصمیم گیری مدیران شرکت ها در زمینه تامین منابع مالی مورد نیاز می پردازد درحالی که در طی سال های گذشته محیط اقتصادی کشورکه از جمله کشور های در حال توسعه می باشد پر نوسان بوده است که در آخر این سوال مطرح می شود که آیا این نوسانات بر ساختار سرمایه و میانگین موزون هزینه سرمایه و سود آوری شرکت ها تاثیرگذار بوده است ؟
فرم در حال بارگذاری ...