تعیین رابطه بین اقلام گزارش شده سرقفلی و ارزش بازار شرکت-پایان نامه ارشد حسابداری
.
محدودیتهای حاکم بر خصوصیات کیفی اطلاعات مالی
بهندرت میتوان اطلاعاتی تهیه کرد که کاملاً مربوط، قابلاتکا، قابلمقایسه و قابل فهم باشد. برخی از مؤثرترین محدودیتها در بندهای زیر تشریح میگردد:
موازنه بین خصوصیات کیفی
یکی از محدودیتها این است که اغلب نوعی موازنه یا مصالحه بین خصوصیتهای کیفی ضرورت دارد. بهطور مثال اطلاعاتی که قابل اتکاتر است اغلب از درجه مربوطبودن کمتری برخوردار است و بهعکس. عموماً هدف، دستیابی به نوعی توازن بین انواع خصوصیات بهمنظور پاسخگویی به اهداف صورتهای مالی است. اهمیت نسبی خصوصیتهای کیفی در موارد مختلف امری قضاوتی است.
مثال دیگری از تضاد بالقوه بین خصوصیات کیفی، تضاد بین “بیطرفی” و “احتیاط” است که هردوی آنها از خصوصیات مربوط به قابلیت اتکا محسوب میشود. بیطرفی عبارت از عاریبودن از تمایلات جانبدارانه است. معهذا اعمال احتیاط بیش از حد معمول، منجربه بیان کمتر از واقع داراییها و درآمدها و بیان بیشتر از واقع بدهیها و هزینهها میشود. برای اجتناب از این خطری که متوجه “بیطرفی” است، “احتیاط” را نباید به عنوان یکانحراف سیستماتیک در اندازهگیری تعبیر کرد، بلکه احتیاط را باید نوعی طرز تفکر تعبیر کرد که ارزیابی دقیق ابهامات و توجه هشیارانه به خطرات احتمالی را میطلبد. حالت مطلوب این است که میزان تردید ناشی از برخورد محافظهکارانه، کاملاً با تمایل به خوشبینی بیش از حد جبران شود.
به موقع بودن
هرگاه تأخیری نابجا در گزارش اطلاعات رخ دهد، اطلاعات ممکن است خصوصیت مربوط بودن خود را از دست بدهد. ممکن است لازم شود که مدیریت نوعی موازنه بین مزیتهای نسبی “گزارشگری بهموقع” و “ارائـه اطلاعات قابل اتکا” برقرار کند. برای ارائـه به موقع اطلاعات، اغلب ممکن است لازم شود قبل از مشخص شدن همه جنبههای یک معامله یا رویداد، اطلاعات موجود گزارش شود که این از قابلیت اتکای آن میکاهد. بهعکس، هرگاه بهمنظور مشخصشدن همه جنبههای مزبور، گزارشگری با تأخیر انجام گردد، اطلاعات ممکن است کاملاً قابل اتکا شود، لیکن برای استفادهکنندگانی که باید طی این مدت تصمیماتی اتخاذ کنند بیفایده شود. برای نیل به موازنـه بین خصوصیات مربوطبودن و قابل اتکابودن، باتوجه به الزامات قانونی در مورد زمان ارائـه اطلاعات، مهمترین موضوعی که باید مورد توجه قرار گیرد این است که چگونه به بهترین وجه به نیازهای تصمیمگیری اقتصادی استفاده کنندگان پاسخ داده شود.
منفعت و هزینه
توازن بین منفعت و هزینه به جای اینکه یک خصوصیت کیفی باشد یک محدودیت مهم است. منفعت حاصل از اطلاعات باید بیش از هزینه تهیه و ارائـه آن باشد.
معهذا ارزیابی منفعت و هزینه اساساً یک فرایند قضاوتی است. مضافاً هزینهها لزوماً برعهده استفادهکنندگانی که از منافع اطلاعات بهره میبرند قرار نمیگیرد. همچنین منافع اطلاعات ممکن است نصیب استفادهکنندگانی غیر از آنهایی که اطلاعات برای آنها تهیه شده است، شود. به دلایل فوق اغلب ارزیابی منفعت و هزینه تهیه و ارائه اطلاعات مشکل است. بااینحال تدوینکنندگان استانداردهای حسابداری و نیز تهیهکنندگان و استفاده کنندگان صورتهای مالی باید از این محدودیت آگاه باشند.
تصویر مطلوب
اغلب گفته میشود که صورتهای مالی باید تصویری مطلوب از وضعیت مالی، عملکرد مالی و انعطافپذیری مالی واحد تجاری ارائـه کند. “تصویر مطلوب” مفهومی پویاست که محتوای آن در پاسخگویی به موضوعاتی از قبیل پیشرفت در حسابداری و تغییرات در نحوه فعالیتهای تجاری تکامل مییابد. هرچند این مجموعه مستقیماً به مفهوم “تصویرمطلوب” نمیپردازد، انتظار براین است که در کنار استانداردهای حسابداری به مرور به تکامل تفسیر مفهوم فوق کمک کند (مفاهیم نظری گزارشگری مالی) .
[۱]-Timeliness
سوالات یا اهداف پایان نامه :
) اهداف تحقیق
هدف کلی این پژوهش بررسی این موضوع است که آیا دو مورد از مهمترین ویژگی های کیفی اطلاعات حسابداری یعنی مربوط بودن و قابلیت اعتماد ،در مورد اقلام داراییهای نامشهود و سرقفلی مصداق دارند یا خیر. در حقیقت می توان هدف این تحقیق را کمک به استفاده کنندگان از اطلاعات حسابداری در مورد وجود و یا عدم وجود کیفیت اطلاعات بطور موردی در خصوص ارزش های گزارش شده داراییهای نامشهود و سرقفلی بیان کرد(مریدی پور و موسوی، ۱۳۸۵، ۲۱).
فرم در حال بارگذاری ...